Kampina

B&B HoppaKeet ligt op een steenworp afstand van de Kampina. Kampina is een afgeleide van  Kempen, wat zoiets als “woeste grond” betekent. In de Kampina zie je hoe Brabant vroeger was; een prachtig natuurgebied met heide, bossen en vennen. Al wandelend kom je in deze omgeving kuddes paarden en koeien tegen en zie je voor je een hert in het dichtbegroeide struikgewas springen. In augustus staat de indrukwekkende hei in bloei en wordt het gebied gehuld in een prachtige paarse gloed. Je kunt aan het duinstrandje bij het palingven gaan zitten en de kikkers horen kwaken en de vele libelles zien zweven boven het water. 
Vanuit B&B HoppaKeet is het 9 minuten wandelen tot je in de Kampina staat.

Omgeving | B&B Hoppakeet Boxtel Kampina
Oisterwijkse bossen vennen

Oisterwijkse Bossen en vennen

Naast de Kampina liggen de Oisterwijkse bossen en vennen. Ook hier vind je talloze vennen en heide. Achter het bezoekerscentrum van natuurmonumenten ligt een speelbos dat gemaakt is door stichting Oerrr. Superleuk voor kinderen. Hier vind je in het bos ook een aantal leuke restaurants en terrassen om even neer te strijken.

KASTEEL NEMELAER

Kasteel Nemelaer stamt uit de 14e eeuw. Het kasteel is vernoemd naar het riviertje de Amer (later Nemer) en Laer (open plek in het bos). Het heette toen ook Amerlaer. In 1964 werd Het Brabants Landschap eigenaar van het kasteel en het landgoed. Het inmiddels vervallen kasteel werd gerenoveerd en na een brand in 1969 nóg een keer opgeknapt. Het wordt nu nog steeds bewoond en er zijn allerlei culturele activiteiten en exposities. Een rondje wandelen om Kasteel Nemelaer is ook zeker de moeite waard. Je loopt over de indrukwekkende toegangslaan, door de bossen, langs de Dommel en de Nemer en hebt een mooi zicht op de achterkant van het kasteel. Tot slot kun je in souterrain “de twaalf trapisten” terecht voor een hapje en een drankje.

Omgeving | B&B Hoppakeet Boxtel | Kasteel Nemerlaer
Omgeving | Hoppakeet | DenBosch, Eindhoven, Tilburg

DEN BOSCH, EINDHOVEN, TILBURG

Boxtel ligt tussen de steden driehoek van Den Bosch, Eindhoven en Tilburg. Superhandig als je een dagje wil shoppen, een terrasje wil pikken of gewoon wat stedelijke cultuur wil opsnuiven. Het bourgondische Den Bosch met een eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes, Eindhoven met zijn industrieel erfgoed en stad van technologie, design en kennis en Tilburg met spraakmakende musea zoals De Pont en het textielmuseum, maar ook de hippe Spoorzone.

EN VERDER…….

Op 17,5 km afstand liggen de Loonse- en Drunense Duinen, een van de grootste stuifzandgebieden in West-Europa.

Op 19 km ligt Safaripark De Beekse Bergen

Op 26 km ligt De Efteling, een wereld vol wonderen

Omgeving | B&B Hoppakeet Boxtel | Drunense Duinen, Efteling, Beekse Bergen