HOPPAKEET

B&B Boxtel

Wij zijn Dorien & Ellis en we hadden al langer de wens om een pipowagen als B&B te hebben. In het coronajaar kwam het ervan en kochten we in september 2020 een oude schaftkeet in Schijndel, die jaren dienst heeft gedaan als kassawagen van het Pleinpop festival. Het was een mooi project om mee bezig te kunnen zijn.
We hebben samen alles (op het loodgieterswerk en elektra na) zelf gesloopt, opgebouwd en ingericht. Waar zouden we zijn zonder youtube 😉 We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken en dat is aardig gelukt. De schrootjes van “tante Dien” vormen nu het plafond en de oude staldeur heeft ook een nieuwe plek gekregen in onze Bed & Breakfast. Ook voor het waterdicht maken, betegelen en voegen draaiden we onze handen niet om en zie hier het resultaat van HoppaKeet! 

RESERVEREN

12m2

Op 12m2 beschik je over eigen douche, toilet en een keukenblok met koelkast, 2 pits elektrische kookplaat en oven. In de koude dagen staat er een elektrische kachel zodat het ook dan heerlijk vertoeven is. Er is een bed dat 1.20 of 1.80 meter breed gemaakt kan worden. Voor 2 personen zetten we het bed standaard op 1.80. Als het bed 1.20 breed is heb je er ook nog een smal (60 cm) eenpersoons bed bij. Eigen tuin

Je hebt de beschikking over een eigen tuin van ca. 100 m2. Je kunt hier heerlijk vertoeven onder de fruitbomen. In de zomer, als het fruit rijp is, mag je hier natuurlijk van plukken. Er staan ook diverse bessenstruiken (zwarte bessen, rode bessen, kruisbessen) die geplukt mogen worden. Langs het hek groeit een frambozenstruik en de frambozen zijn het lekkerst als ze meteen gegeten worden.
In het voorjaar en in de zomer staan de vele bloemen in bloei die zorgen voor een kleurrijk geheel en waar veel vlinders en bijen op af komen. In het voorjaar vindt ook de koolmees meestal zijn weg naar het vogelhuisje om te broeden.

B&B HoppaKeet ligt in het buurtschap Luissel. Van oudsher een boerengebied en er zijn nog een aantal boeren actief.

Tegenover HoppaKeet is ook nog een actief melkveebedrijf en de koeien zijn dan ook je overburen. De boer begint vroeg en werkt soms lang door, zeker als er weer ingekuild moet worden. Over het algemeen is het heerlijk rustig vertoeven maar er kunnen dus momenten zijn dat het wat drukker is. Dat is het boerenleven en misschien mooi om dit eens mee te maken.

Onze B&B ligt op het terrein van D’n Hop. In de weekenden kan er bij D’n Hop een groep recreëren maar dit zullen wij altijd van tevoren doorgeven. De groepen verblijven aan de andere kant van het terrein zodat je daar geen hinder van hoeft te ondervinden

koeien